Wie is schrijfsels?

Ik verdiende mijn sporen als eindredacteur bij Het Nieuwsblad en op de communicatiedienst van het Rode Kruis. Sinds enkele jaren schrijf ik als freelancer: van nieuwsbrieven voor kleine ondernemingen tot artikels over duurzaamheid. Van webteksten voor restaurants tot flyers voor vzw’s.

Het juiste woord op de juiste plaats en geen woord te veel. Daar ga ik voor. Je teksten duidelijker maken, vlotter om te lezen, aantrekkelijker, dat is mijn missie.

Omdat ik zes jaar Nederlands heb gegeven aan anderstaligen, is communicatie voor die doelgroep een van mijn specialiteiten. Verder voel ik me thuis bij sociaal, duurzaam, kleinschalig. Qua redactiewerk vind je me dan ook in die hoek: ik schrijf graag over duurzaamheid, circulaire economie, mobiliteit, klimaat, sociale onderwerpen …

Kennis en ervaring doorgeven. Dat is, naast schrijven, mijn tweede grote liefde. Ik train cursisten in heldere taal, zakelijke e-mails schrijven, vlot en to-the-point communiceren. In een prettige sfeer, waarbij je op je gemak bent en tegelijk keihard werkt. En je na drie uur zegt: die standaardbrief ga ik toch eens onder handen nemen!

Van opleiding ben ik Pol en Soc’er. De ideale opleiding voor iemand die nieuwsgierig is naar alles wat er in de maatschappij leeft en graag van vele markten thuis is. Geef me een onderwerp en ik werk me in.

Ik voegde er nog een postgraduaat journalistiek aan toe. Ik vond schrijven al heerlijk, maar daar ontdekte ik het echt als métier. Al hou ik me soms met gortdroge copy bezig, het heeft voor mij iets heel creatiefs: moeilijke onderwerpen verstaanbaar maken, spelen met het ritme van zinnen, prikkelende titels en tussentitels bedenken, een stroeve tekst zien veranderen in een toegankelijk woordenbadje waar je graag in duikt.